Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп няма да даде пари, за да

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп няма да даде пари, за да
Коментари Харесай

Орбан: Тръмп ще сложи край на войната - Украйна няма да получи и пени от САЩ

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп няма да даде пари, с цел да помогне на Украйна да се бори с Русия, в случай че завоюва още веднъж президентството и това ще форсира края на войната. Това обяви унгарският министър председател Виктор Орбан, след като в петък гостува на бившия държавен глава в резиденцията му в Мар-а-Лаго.

" Той няма да даде нито пени за войната сред Украйна и Русия и по този начин войната ще завърши ", в изявление за държавната телевизия късно в неделя вечерта. " Тъй като е явно, че Украйна сама не може да си стъпи на краката. Ако американците не дадат пари, европейците не могат да финансират тази война сами и тогава войната ще завърши ", заключи умерено унгарският водач.

Hungarian Prime Minister Viktor Orbán: Donald Trump will not be giving " a single penny " to fight Russian aggression in Ukraine. That is his idea on how to end the war.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Орбан отхвърли да изпрати оръжия на Киев и поддържа тесни стопански връзки с Москва, откогато съветските сили нахлуха в Украйна през 2022 година За финален път той се срещна с съветския президент Владимир Путин през октомври 2023 година в Китай макар напъните на Европейския съюз да изолира Москва.

В друга част от изявлението министър-председателят оповестява, че е " отделен въпрос "  как ще бъде основана постоянна и сигурна Европа след хипотетичното преустановяване на огъня. По думите му трябвало да се реализира мир на всяка цена и " той (Тръмп) има средствата да постигне това ".

Бившият президент, който преди седмица де факто завоюва номинацията за президентските избори на Републиканската партия и води в изследванията пред избраника на демократите и държавен глава Джо Байдън, прекара първия си (засега единствен) мандат в Белия дом в ухажване на Путин. Именно поради Тръмп следената от републиканците Камара на представителите не гласува военната помощ за Украйна на стойност над 60 милиарда $.

В изявление на предприемача от октомври 2023 година той уточни, че за 24 часа може да постави завършек на войната и предложи на Украйна да се откаже от териториите си, " където хората са съгласни да са руснаци, където хората приказват съветски език ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР